KS Bandy

Referat: Uppsala BOIS - KS Bandy 2022-01-21

Delad poäng i mot Uppsala:

Efter ett ganska långt uppehåll utan match och tränarbyte var det dags för KS bandy att åka till Recoverhallen i Uppsala för att möta nykomlingen Uppsala BOIS på bortaplan. Sist lagen möttes var det Uppsala som drog det längsta strået så det var ett KS som var ute efter revansch.

Det blev en ganska jämn inledning på matchen men med ett knappt spelövertag för KS.
KS klev ganska högt i styrspelet medan Uppsala hade ett lägre utgångsläge. Under de första 20 minuterna var det inget lag som hade någon riktigt farlig målchans men i minut 23 så kom KS med ett riktigt fint genombrott av Wilda Ejderfalk som får på ett bra skott men Tytti Segerman Uppsala målet räddar. KS skapar ett antal hyffsade skottlägen men inget som resulterade i mål.
Uppsala skapade många hörnor men hade i övrigt inte så många chanser. Första halvlek slutade mållös 0-0.

Andra halvlek fortsatte på ett liknande sätt med ett knappt övertag för KS som hade lite mer boll men hade svårt att komma till riktigt vassa avslut. Det var dock KS som skapade flest lägen men i minut 81 hade Uppsala en hörna i stolpen men i röran framför mål var det Elena Schulz i KS målet som fick tag i bollen. Matchen slutade 0-0 och delad poäng.
Evelina Sköld debuterade på liberopositionen och gjorde det riktigt bra.

Nu är det bara för KS tjejerna att sätta sig i bussen hem för redan kl. 11:00 imorgon söndag möter KS topplaget Västerås hemma på Skarpe Nord. Det väntas solsken och några minusgrader så riktigt bandyväder med andra ord!